Over ons

Twee Nieuwkoopse ondernemers met elk een druk en goed lopend bedrijf, een gezinsleven en na-tuurlijk de nodige maatschappelijke functies en hobby’s ontdekken van elkaar een gemeenschap-pelijke passie. Het ontwerpen en vervaardigen van meubels. De één, Robert Bodegraven, eigenaar
van het alom bekende Euro-Deur, kan alles maken wat zijn handen zien. De ander, Marco Bruijnes, runt vanaf het jaar 2000 zijn gelijknamige architectenbureau en heeft het ontwerpen dus in de vingers. Zoals goede ondernemers betaamt zien ze kansen. Een nieuw team is geboren en hun bedrijf bodeg DESIGN ziet eind vorig jaar het levenslicht.

1
2
3
4
5
6

Robert Bodegraven verteld over de rappe ontwikkeling tussen de eerste ideeën en de daadwer-kelijke gang naar de Kamer van Koophandel. “De liefde en plezier die we in ons vakmanschap stoppen, zie en voel je ook terug in de meubels die we maken. Bovendien kunnen we mooie en kwalitatief hoogstaande meubels maken voor een vriendelijke prijs.”

Het ontwerp
Marco: ”We hebben een eigen industriële basislijn ontwikkeld van waaruit we werken. De meubels worden allemaal op ambachtelijke wijze handgemaakt van mooie materialen zoals staal, aluminium, natuursteen en prachtige houtsoorten. Unieke en kwalitatief hoogstaande meubels dus waar het karakter vanaf spat. Hier investeren we veel in. Die basislijn is slechts een leidraad, we staan open voor persoonlijke wensen. Graag zelfs. Samen met de klant bespreken we de ideeën en wensen en dan ga ik aan de slag met het ontwerp. Dit ontwerp bestaat uit meerdere 3D impressies, zodat de klant heel goed het meubelstuk kan visualiseren.
Zodra het ontwerp akkoord is kan er met behulp van de bouwtekeningen worden begonnen met de productie.” Hoewel Robert ook bij het ontwerpstadium is betrokken, wordt er vanaf dit moment écht een beroep gedaan op zijn kwaliteiten. In zijn goed geoutilleerde werkplaats aan de Nieuwkoopse Teddingtonweg heeft hij alle materialen en middelen tot zijn beschikking om het meubel te vervaardigen. En zo ontstaat er een handgemaakt meubel, onder architectuur ontworpen. Uniek, op maat en volledig naar wens van de klant.
Op dit moment bestaat de collectie uit een stoere serie tafels, kasten en banken. Maar ook andere type meubels behoren tot de mogelijkheden. “Denk daarbij aan stoelen, bureaus, bed-den of zelfs kapstokken. Er ligt op dit moment een aanvraag voor een nieuw altaar in een kerk. Het verzoek hierbij is dat het altaar verrijdbaar moet zijn omdat ook een kerk als een multifunctionele ruimte wordt ingezet tegenwoordig”, legt Robert uit. “Er wordt op dit moment aan het ontwerp gewerkt en we hopen binnenkort tot productie over te gaan.”

Het laat de veelzijdigheid van het nog jonge bedrijf zien. De start was goed, de aanvragen komen gestaag binnen en de onderlinge samenwerking verloopt soepel. Marco: “Het blijft
natuurlijk een groot voordeel dat we op dit moment niet ‘moeten’. Zoals eerder gezegd doen we dit naast onze eigen werkzaamheden. Maar de ambitie is er zeker om met bodeg design door te groeien en die capaciteit hebben we ook.
We willen echt een grote speler in de markt worden. Laat de opdrachten maar komen.”
De website www.bodegdesign.nl geeft een mooi beeld van de werkwijze en de mogelijkheden die bodeg design te bieden heeft. Maar om alle persoonlijke wensen in te vullen gaan Marco en Robert graag het gesprek met u aan.